
Forfatterne Vegar Baadstø, Heidi Dalseng, Maria Gloria Iriarte Garcia, Ruth Cecilie L. Johansen, Maja Kleppen, Henrik Lefsaker, Linn Elisabeth Moxness og Marianne Olsen representerer forskjellige fag- og kunnskapsområder i utdanningen. De synes det har vært en veldig lærerik prosess å lage bok ut av oppgavene, som alle ble levert våren 2013.

- Da jeg leverte oppgaven tenkte jeg det ville bli lenge til jeg så på den igjen, men nå har jeg fått gå inn i stoffet på en annen måte, forteller Ruth Cecilie Johansen. Hun har skrevet om den vanskelige samtalen med barn. Studentene er enige i at det har gitt mersmak å jobbe med boka.
Marianne Olsen har skrevet om barns estetiske uttrykk, og forteller at hun daglig på jobb i barnehagen bruker det hun lærte av å skrive oppgaven.
Forfatterne anbefaler studenter til å skrive om noe som interesserer dem.
- Bacheloroppgaven blir veldig spennende når en kan fordype seg i noe en allerede er interessert i. Noen visste allerede fra 1. klasse hva de skulle skrive om, mens andre endret oppgavetema etter å ha vært i praksis, boka viser at det er mange måter å arbeide på.
- Oppgavene er forskjellige, men har felles struktur. De viser hvordan man kan bruke ulike metoder for å finne svar på problemstillinger.
Forlagsredaktør Laila Brantenberg forteller at det er første gang Universitetsforlaget har gått inn på et slikt prosjekt.
- Vi ville ikke endre så mye på oppgavene, det skal ikke være urealistisk for andre studenter, sier hun. - Det vi har jobbet mest med er å kutte ned på lengden. Brantenberg håper boka vil inspirere ander barnehagelærere til å skrive om faget sitt og dermed være med og synliggjøre yrket.

Mange studenter tok turen bort til forfatterbordet ved lanseringen av boka. 3. årsstudent Eirin Runstrøm er ikke i tvil om at hun skal kjøpe den.
- Det er flott å bli inspirert på denne måten. Jeg vet ikke enda hva jeg skal skrive om, men det er kjempefint å få se hvordan oppgaven bør være bygget opp.

Les mer om Barnehagelærerstudentenes bacheloroppgave